Οδυνηρές απώλειες

 

Στέλιος Φάκας

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετήσαμε στο κοιμητήριο Ζωγράφου τον στενό συνεργάτη μας Στέλιο Φάκα. Ο Στέλιος ήταν υπεύθυνος της ηλεκτρονικής επικοινωνίας της Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας για περισσότερα από 20 χρόνια. Με συνέπεια, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό υποστήριζε όλες τις δραστηριότητές μας και βοηθούσε στην πραγματοποίηση των σχεδίων της Εταιρείας. Καλό παράδεισο φίλε Στέλιο!

 

 

 

 

Βασιλική Χειμωνίτση-Κυπρίου

Με ανείπωτη θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε προ ολίγου την απώλεια της εκλεκτής, σεβαστής κι αγαπημένης συναδέλφου και φίλης Βασιλικής Χειμωνίτση-Κυπρίου, η οποία έφυγε από τη ζωή χθες, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, σε ηλικία 90 ετών.

Η Βασιλική Χειμωνίτση-Κυπρίου ήταν από τους πρώτους αναισθησιολόγους στη Ελλάδα με ενεργό και συνεχή παρουσία στον χώρο από το 1955. Διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πόνου (η οποία μετονομάστηκε το 2005 σε Ελληνική Εταιρεία Αλγολογίας) της οποίας και διετέλεσε πρόεδρος από το 1994, που ιδρύθηκε, μέχρι το 1999. Υπήρξε ακάματη εργάτρια στην αντιμετώπιση του πόνου και δικαίως αποκαλείτο «μάνα του πόνου» στην Ελλάδα, τίτλο τον οποίο έφερε με υπερηφάνεια και συγκίνηση.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα, Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, στις 15.00 η ώρα, στο κοιμητήριο Κάτω Σουλίου όπου θα γίνει και ο ενταφιασμός. Στεφάνια θα καταθέσουν η Ελληνική Εταιρεία Αλγολογίας και η Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία.

Κλίνοντας το γόνυ με σεβασμό, θλίψη και συγκίνηση την αποχαιρετούμε και της ευχόμαστε καλή ανάπαυση.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα, αγαπημένη όλων μας Βασιλική Χειμωνίτση-Κυπρίου…

Τελετή στην μνήμη της Βασιλικής Χειμωνίτση-Κυπρίου

Η Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία και η Ελληνική Εταιρεία Αλγολογίας σας προσκαλούν στο 40μερο μνημόσυνο που διοργανώνουν προς τιμή της Βασιλικής Χειμωνίτση-Κυπρίου, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 31 Οκτωβρίου 2018.
Η Βασιλική Χειμωνίτση-Κυπρίου υπήρξε διακεκριμένο μέλος της Αναισθησιολογικής Κοινότητας, πρωτοπόρος στον τομέα της Αλγολογίας, εμπνευσμένη δασκάλα όλων μας και ιδιαίτερα εκλεκτή και αγαπημένη φίλη.
Η τελετή θα λάβει χώρα την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ριζαρείου, ο οποίος βρίσκεται στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας δίπλα στον σταθμό του Μετρό «Ευαγγελισμός», και ώρα 11.00 το πρωί. Θα ακολουθήσει μικρή τιμητική εκδήλωση στο «Ιλίσσια» καφέ του παρακείμενου Βυζαντινού Μουσείου.
Η παρουσία σας θα είναι ξεχωριστή τιμή στην μνήμη της μεγάλης ΚΥΡΙΑΣ της Αναισθησιολογίας και Δασκάλας του Πόνου στη χώρα μας..

40θήμερο Μνημόσυνο της Βασιλικής Χειμωνίτση-Κυπρίου

Σε ατμόσφαιρα θλίψης και συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα στον Ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Ριζαρείου το 40θήμερο μνημόσυνο που οργάνωσαν η Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία και η Ελληνική Εταιρεία Αλγολογίας για την Βασιλική Χειμωνίτση.
Την μεταστάσα τίμησαν με την παρουσία τους πολλά εκλεκτά μέλη της Αναισθησιολογικής Κοινότητας, παιδιά της «μάνας του πόνου» όπως η ίδια χαιρόταν να την αποκαλούν, ενώ σύντομη αναφορά στη ζωή, την ιατρική πορεία και, κυρίως, στην προσωπικότητα και τον χαρακτήρα της μεγάλης αυτής Κυρίας του αναισθησιολογικού χώρου έκαναν η Ελένη Ευτυχίδου και ο Μανώλης Αναστασίου.
Οι νεότεροι συνάδελφοι, που δεν πρόλαβαν να την γνωρίσουν, πραγματικά αδικήθηκαν.
Οι παλαιότεροι, τα «παιδιά» της, θα την θυμούνται πάντα με σεβασμό, εκτίμηση κι αγάπη.
Καλή ανάπαυση, αγαπημένη μας Βάσω…

Βασίλης Αθανασούλιας

Η Ελληνική Εταιρεία Αλγολογίας με βαθύτατη οδύνη αποχαιρετά τον Βασίλη Αθανασούλια,
εκλεκτό της μέλος και πολυαγαπημένο φίλο. Καλό σου ταξίδι Βασίλη μας...
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 και ώρα 11:00 στο Κοιμητήριο Παπάγου.

 

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα και πρόβλημα:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΓΟΛΟΓΙΑΣ
Μακρυνίτσας 4 - 6. Αθήνα 115 22

Tηλ: 210 6444174 (Δε-Πέ 5-8 μ.μ.)
Fax: 210 6448686

Email: info@algologia.gr

Αίτηση Εγγραφής - Συνδρομές

Αίτηση Εγγραφής Μέλους Ε.Ε.Α.

Συνδρομές: Η τακτοποίηση των οικονομικών σας εκκρεμοτήτων με την Ε.Ε.Α. είναι δυνατή μόνο μέσω των δύο επισήμων λογαριασμών της Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας στις Τράπεζες:

EUROBANK IBAN: GR4802600080000310102218133


Σας παρακαλούμε να στείλετε με email, fax ή επιστολή στην Εταιρεία την απόδειξη κατάθεσης της Τράπεζας.

Εάν είστε μέλος της Ε.Ε.Α. και έχουν αλλάξει τα στοιχεία σας στείλτε μας ένα σχετικό e-mail