Απολογισμός 14ης Επιστημονικής Συνάντησης "Οσφυαλγία"

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 14η Επιστημονική Ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας που ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη στη διαχείριση της οσφυαλγίας μεσα από την
διεπιστημονική αντιμετώπιση.

Οι 180 εγγεγραμμένοι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία, είτε δια ζώσης έιτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, να συμμετέχουν σε μία γόνιμη συζήτηση και να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την αντιμετώπιση του πολύπλοκου θέματος της οσφυαλγίας. Μέσα από την συζήτηση εξήχθηκαν χρήσιμα συμπεράσματα όπως: η ανάγκη για τον καθορισμό σαφών διαγνωστικών κριτηρίων που θα κατευθύνουν την θεραπευτική προταση, η ανάγκη για συνεργασία και συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων όλων των επιστημόνων υγείας που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του ασθενή με χρόνια οσφυαλγία και η ενίσχυση του μοντέλου της διεπιστημονικής αντιμετώπισης. Καθώς επίσης και η ανάγκη για ψυχολογική υποστήριξη τόσο των ασθενών όσο και των θεραπόντων ιατρών, για την βέλτιστοποίηση των υπηρεσιών.

Παράλληλα νέα δεδομένα παρουσιάστηκαν με βάση τις συστάσεις διεθνών Εταιρειών σχετικά με την φαρμακευτική αγωγή, την χρήση ελάσσονων επεμβατικών μεθόδων και αποκλεισμών αλλά και την εφαρμογή συμπληρωματικών -εναλλακτικών τεχνικών στην οσφυαλγία.  Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους Αναισθησιολόγους, Αλγολόγους, Ορθοπαιδικούς, Νευροχειρουργούς, Φυσιάτρους, Ρευματολόγους, Ψυχολόγους και Φυσικοθεραπευτές που μας στήριξαν στην προσπάθειά μας και συνέβαλαν στην επιτυχία της ημερίδας μας είτε από το βήμα των ομιλητών ή του προεδρείου. Ευχαριστούμε τους χορηγούς που βρίσκονται πάντα αρωγοί στην προσπάθεια μας να εξελισσόμαστε προς όφελος των ασθενών μας.
Και ευχαριστούμε και όλους τους συνέδρους που μας τίμησαν είτε δια της φυσικής τους
παρουσίας ή της διαδικτυακής.

Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή αντάμωση σε μία επόμενη επιστημονική συνάντηση.

Η πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΑ

Κυριακή Βαγδατλή

 

 

 

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα και πρόβλημα:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΓΟΛΟΓΙΑΣ
Μακρυνίτσας 4 - 6. Αθήνα 115 22

Tηλ: 210 6444174 (Δε-Πέ 5-8 μ.μ.)
Fax: 210 6448686

Email: info@algologia.gr

Αίτηση Εγγραφής - Συνδρομές

Αίτηση Εγγραφής Μέλους Ε.Ε.Α.

Συνδρομές: Η τακτοποίηση των οικονομικών σας εκκρεμοτήτων με την Ε.Ε.Α. είναι δυνατή μόνο μέσω των δύο επισήμων λογαριασμών της Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας στις Τράπεζες:

EUROBANK IBAN: GR4802600080000310102218133


Σας παρακαλούμε να στείλετε με email, fax ή επιστολή στην Εταιρεία την απόδειξη κατάθεσης της Τράπεζας.

Εάν είστε μέλος της Ε.Ε.Α. και έχουν αλλάξει τα στοιχεία σας στείλτε μας ένα σχετικό e-mail